Expositie 25 jaar Theater Gnaffel

Theaterseizoen 2012-2013 staat voor Theater Gnaffel in het teken van het 25-jarig jubileum. Daarom heb ik in samenwerking met Jeannette Eygenraam van Identity gewerkt aan een totaalconcept voor een expositie en bijbehorende brochure waarin alle 215 poppen van de afgelopen 25 jaar centraal staan. Als basismateriaal is gekozen voor onbewerkt honingraatkarton. Het materiaal is neutraal, maar toch karakteristiek, kan makkelijk bewerkt worden en sluit qua uitstraling goed aan bij de poppen van Gnaffel. Ondanks dat de poppen erg divers zijn en allen een eigen benadering vergen heb ik een aantal constructies ontworpen, waaronder staanders, achterwanden en diverse kasten, die als basis dienen voor de presentatie van de poppen. Tijdens de opbouw van de expositie is het materiaal aangepast aan de specifieke ‘behoeften’ van iedere pop. De uitdaging lag hierbij vooral in het vinden van de juiste houding van alle poppen.

Op 28 september 2012 werd de expositie in Theater Odeon geopend door wethouder Nelleke Vedelaar. Alle poppen waren hier twee weken lang te bewonderen.
Daarna heeft Boekhandel Waanders een groot deel van de poppen opgenomen in haar winkel. In december 2012 is de volledige expositie opnieuw opgebouwd in het Stedelijk Museum Zwolle waar deze t/m 3 maart 2013 te zien was.

Category

Art Direction, Redactioneel, Ruimtelijk

Tags
brochure, concept, expositie, honingraatkarton, odeon, poppen, theater gnaffel, zwolle