Floating Flowers look & feel

Floating Flowers was een sociaal-artistiek project van beeldend kunstenaar Lobke Meekes dat van 2013 t/m 2015 plaatsvond in Deventer. Bewoners uit de Rivierenwijk konden deelnemen aan diverse activiteiten rond de Holterkolk. Vanuit het paviljoen gebouw was er de mogelijkheid om met een bootje naar de eilanden te varen. Er werden onder andere bloemen gezaaid op de drijvende eilanden die vervolgens gezamenlijk werden onderhouden. Floating Flowers is tot stand gekomen binnen het programma “Kunst in mijn buurt” van Bureau Kunstcircuit.

 

De tegels (grote pixels) uit het concept van Floating Flowers verwijzen naar het zwembad dat zich vroeger op de plek van de Holterkolk bevond. Dit kenmerk uit de look en feel is doorvertaald naar diverse communicatiedragers waaronder posters, labels, stickers, een website en wanden voor het Floating Flowers-paviljoen.

 

Parallel aan Floating Flowers werd een schoolproject ontwikkeld onder de noemer Kunst, Natuurlijk!. Groep 5 van de Rivierenwijkschool nam 12 weken lang deel aan dit project. In de lessen kwamen allerlei thema’s aan bod op het gebied van biologie en aardrijkskunde, zoals grondboringen, bodemdiertjes, vlinders, koken met bloemen en natuurlijk worden er ook zaden gezaaid op de eilanden. Een groot deel van de lessen werd verzorgd door gastdocenten en kunstenaars die de thema’s vanuit hun eigen expertise benaderen.

Category

Identiteit, Redactioneel, Web

Tags
floating flowers, kunst, lobke meekes, natuur, onderwijs