Intentieverklaring klimaatactieve stad

Stedenbouwkundige Bart Stoffels heeft mij ingeschakeld een brochure en legpuzzel te ontwerpen voor de intentieverklaring ‘Klimaatactieve stad IJssel-Vechtdelta’. Het doel van de verklaring is om tot een gezamenlijk regionaal actieprogramma te komen voor een klimaatbestendige inrichting van de IJssel-Vechtdelta in de periode 2015 tot 2050.

 

Op 7 oktober 2014 kwamen ruim 30 partijen samen in Museum de Fundatie in Zwolle voor de aftrap van de totstandkoming van het actieprogramma.

 

De legpuzzel die ik ontworpen heb staat symbool voor de gezamenlijke intentie. Elk puzzelstuk is voorzien van het logo van één van de deelnemende partijen en daarmee uniek. Aangezien nieuwe partijen welkom zijn aan te haken bestaat de puzzel uit modulaire stukken en een open vorm. Daardoor kan hij onbeperkt meegroeien met het aantal deelnemende partijen. Voor de realisatie heb ik Binthout ingeschakeld. Zij hebben mijn ontwerp door middel van lasercutting en -gravure omgezet in een stijlvolle houten puzzel van Nederlands eiken.

 

 

Category

Art Direction, Redactioneel, Ruimtelijk

Tags
brochure, fundatie, intentieverklaring, klimaatactieve stad, ontwerp, puzzel, zwolle